שיטות דייג עם רולר

שיטות דייג עם רולר

ישנם מספר שיטות דייג עם רולר ,שכמובן תלוי איזה סוג דגים אתה מעוניין לתפוס

  1. לחם צף ( קרסים )
  2. לחם צף ( גומי )
  3. מצוף עם משקולת
  4. פיתיון חי
  5. דג דמה (בובה) – ז'רז'ור
  6. גריפה -( קרס משולש)
  7. קפיץ -(שיטה אסייתית, מתאימה בעיקר למים מתוקים)
  8. ג'יגינג

השיטה הראשונה דייג עם לחם צף מתאימה לדגים שאוכלים מלמעלה כמו לדוגמא דג בורי

לוקחים חוט דייג באורך 0.5 מטר ומתחילים לקשור קרסים לאורכו כל 2 סנטימטר כך שנוצר לנו חוט מלא קרסים ( רצוי גודל 2 )

לוקחים פיתה טרייה או 2 פרוסות לחם פרוס ופשוט מלפפים את הקרסים מסביב

כך נוצר לנו פיתיון שכל כלו מלא בקרסים לכן איפה שהדג ינגוס הוא יתפס

לפני שזורקים לים את הפיתיון צריך לטבול אותו מעט במים (הכוונה לים) כדי שיהיה כבד יותר

או לסרוגין להוסיף יותר לחם או פיתה

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

השיטה השנייה לחם צף עם גומי מתאים גם לדייג בורי

לוקחים גומי עם כיסוי בד בקוטר של 10 סנטימטר במרכז קושרים את הקצה של חוט הרולר כך שנוצר לנו מעיין צורה של 8

בשני העיניים שיצרנו מחברים 4 קרסים כל צד מכניסים חתיכת לחם או פיתה בשני הלולאות ובהצלחה

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

השיטה השלישית  מצוף עם משקולת היא שיטה טובה לדייג קרוב לחוף לדוגמא אם דגים ממזח

מתחילים בכך שמשחילים קודם את המצוף ,מטר מתחתיו ( תלוי בעומק שאתם מעוניינים שהפיתיון יהיה ) קושרים את התופסן ( מעצור ) בלולאה

העליונה שלו ובלולאה התחתונה קושרים את 2 הקרסים

כך שבסופו של דבר בקצה המקל ישנו מצוף מתחתיו מעצור ואחר כך פיתיון

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

השיטה הרביעית  במספר היא השיטה עם פיתיון חי  שהיא גם השיטה החביבה עלי מתאימה לדייג בעומק לדגים שאוכלים מהקרקעית

אז איך מתחילים,משחילים קודם מישקולת מתאימה ( ראה לשונית משקולת ) אחר כך קושרים את המעצור ,תופסן, מעל המשקולת בערך 30 סנטימטר

יוצרים לולאה מעל הלולאה הנ"ל בערך 30 סנטימטר נוספים יוצרים עוד לולאה ואז בשתי הלולאות הקיימות קושרים את הקרסים או לסרוגין ניתן ליצור

לולאה אחת מעל המישקולת ובעיינית התחתונה של התופסן ניתן לחבר את הקרס או גם וגם

כך שבסופו של דבר בקצה המקל ישנם שתי לולאות עם קרסים משקולת ומעצור

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

השיטה החמישית היא דייג עם בובה דמוי דג המכונה בפי הדייגים דייג  ז'רז'ור.

כשדג יוצא מהבור שלו כדי לאכול, הוא יעדיף לעבוד כמה שיותר פחות קשה ( בדומה לנו הישראלים ), ולכן הטרף המועדף עליו הם דגים  פצועים או

חלשים.

ואת העבודה עושה מצויין הפיתיון הנ"ל.

דייג בשיטה הנ"ל מצריך רכישת מקל המיועד לכך

מתחילים בחיבור הפיתיון לקצה החוט , ישנה טבעת מתאימה לכך ,זורקים חזק ומגלגלים את הרולר חזרה לא מהר מדי ובקצב קבוע.

מה שקורה בפועל בזמן הגלגול חזרה הפיתיון זז בצורה זיגזג בדומה לדג פצוע.

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

השיטה השישית במספר היא שיטה טובה הן למים מלוחים והן למים מתוקים.

בשיטה זו אין צורך בשום פיתיון מסוג שהוא אלא רק לקרס משולשת משוננת היטב וגדולה. במשקל כולל של לא פחות מ-60 גרם.

קושרים את הקרס המשולשת לקצה החוט זורקים רחוק לתוך המים ברגע שהקרס יורדת לקרקעים מושכים את החוט במכה אחת אחורה

בלי לגלגל את החוט נעזרים פשוט במקל, אחרי המשיכה אחורנית מגלגלים את החוט עם הרולר וחוזר חלילה.

כל דג שנמצא בדרכה של הקרס המשולשת איך אומרים ' אללה יירחמו' .

בשיטה המדוברת דגים רק באיזור פתוח ללא סלעים בכדי שלא יתקע לו הקרס בסלעים

התאריכים הטובים לשיטה הם באפריל מהסיבה שזו עונת השרצה ובזמן זה הדגים לא אוכלים כלום

טיפ – אם לא מצאתם קרס מתאימה ניתן להכין בבית עם 3 קרסים גדולים ומעט עופרת

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

השיטה השביעית היא דייג עם קפיץ מומלץ במים מתוקים

בגדול ניתן להכין את הקפיץ בבית בצורה מאולתרת אך לא פחות יעילה , מצד שני אני ממליץ ללכת לקנות בחניות דייג מקסימום ניפרד מכמה שקלים

בודדים.

איך מתחילים- מכינים מבעוד מועד בצק מקמח או מלחם  ( ראה לשונית פיתיון ) ממלאים את תוכן הקפיץ בבצק  נועצים את הקרסים שקשורים מסביב

לקפיץ לבצק, את הקרס התחתונה אנחנו לא מזניחים ומחברים עליה בצק בניפרד

תמונות מתאימות וסירטון הדרכה

תגובה אחת»

  גל wrote @

שיטת הגריפה עם הקרס המשולשת נחשבת ללא ספורטיבית מפני שהדג נפצע ממנה מאוד קשה והוא לא יוכל לחזור לים חי, גם אם הוא קטן ורציתם לשחרר אותו הוא פשוט לא ישרוד.
חוץ מזה זה אחלה מדריך עזר לי מאוד


כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: