פיתיון

פיתיון

מים מתוקים – במים מתוקים יש להשתמש בלחם , קמח ( בצק ) , תירס מתוק , פיתה , שניצל חי . כמו כן ישנם תערובות שניתן לקנות מחניות דייג.

אם מעוניינים להכין תערובת עצמאית בבית אז זה מאוד פשוט וזול – לוקחים סיר מחממים אותו על הגז שופכים לתוכו שלוש כפות שמן כף מלח כף סוכר חצי קילו קמח מעט מים לפי הצורך

וביצה ומתחילים לערבב עד יצירת בצק . לדאוג שהבצק יהיה מעט דביק כך שיוכל להיתפס טוב על הקרס . לוקחים שקית ניילון מפזרים לתוכה מעט קמח

ומכניסים את הבצק כך הוא לא ידבק לכם לידיים.

דרך נוספת להכנת הבצק ( לעצלנים שביננו ) לוקחים קערה עמוקה שוברים לתוכה ביצה מעט מים לפי הצורך מוסיפים לתוך הקערה את הפנים של לחם ( החלק הלבן ) רצוי יבש מעט ולשים עד יצירת הבצק
למי ששואל עצמו למה ביצה אז הסיבה לכך שהיא מקשה את הבצק וכן הוא לא מתפורר מהר במים ומחזיק לאורך זמן על הכרס

סרטון דוגמא קצר

מים מלוחים – במים מלוחים ישנם כמה אופציות טובות מאוד וזולות

  1. לדייג שמשתמש במצוף ומישקולת ניתן להכין תערובת בצק ולהוסיף לה סרדינים טחונים ( בישביל הריח )
  2. לחם שחור ( יבש מעט )
  3. פיתות טריות
  4. דג סקומברי
  5. גמברי
  6. סבידה ( דיונון )
  7. דג בקלה

לפני השימוש בפיתיונות הנ"ל יש להמליח אותם עם מלח גס כדי שכל הנוזלים בהם יצאו החוצה כך שהפיתיון יהיה קשה יותר ולא יברח מהקרס מהר

No comments yet»

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: